Helyi hírek

Öregbítik a város hírnevét

Ünnepi testületi ülésen adták át a város kitüntetettjeinek elismerő díjait.

A Kitaibel Pál Általános Iskola hatodik osztályos tanulója, Molnár Ajsa a Siklós SE dzsúdósaként számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kiemelkedő eredményeket, emellett diákolimpiai atlétika és duatlon versenyeken is dobogós helyezésekkel büszkélkedhet. Ajsát az Év Sportolója díjjal jutalmazták.

Szabó Lili Petra negyedik osztályos diákot az Év tanulója díjjal tüntették ki. A javarészt felnőttekből álló Dolce hegedűegyüttes tagja számos hazai és nemzetközi versenyen eredményesen szerepel, zenei találkozókról arany minősítéssel tér haza, sőt, a fiatalabb, illetve rövidebb ideje tanuló hegedűs növendékek felkészülését is segíti a zeneiskolában.

Batki Leventét, a harkányi iskola végzős diákját szintén az Év tanulója díjjal jutalmazták. Levente a tanulmányi és művészeti területeken is kimagaslóan teljesít. Tagja az iskola fúvószenekarának és néptánccsoportjának, emellett rendszeres szereplője a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó városi megemlékezéseknek.

Bereczky Ildikó református lelkész, a Harkányi Szabadegyetem Alapítvány Kuratóriumának elnöke a harkányi református hitközösségért folytatott áldozatos munkájáért, Ronta László esperes-plébános pedig egyebek mellett a keresztény kultúra megerősödéséért, a fiatalok kulturális fejlődéséért végzett tevékenységéért, valamint a Jézus Szíve Búcsú szervezéséért Kultúráért Emlékérem Díjat kapott.

Nagy János sikeres vállalkozó éveken át támogatója volt több helyi alapítványnak, a harkányi rendezvényeknek, de a sportban is a labdarúgókat, úszókat, teniszezőket is szponzorálta. Példamutató vállalkozása a családi céget a megye vállalkozói TOP 100-as listájára emelte. A képviselő-testület Harkányért Érdeméremmel jutalmazta.

Szintén Harkányért Érdemérmet vehetett át az ünnepségen a rendszerváltás utáni városvezetés két köztiszteletben álló tagja is. Id. Kecskeméthy Pál 1990-től képviselőként, 1994-től kulturális ügyekért felelős alpolgármesterként dolgozott Harkányért. A város máig működő vásárát szervezte és vezette, melynek bevétele nem kis mértékben hozzájárult a város fejlődéséhez is. Tevékenyen részt vett Harkány városi rangra emelésének elérésében, illetve a Harkányfürdő története című helytörténeti kiadvány megjelentetésében és előkészítésében is. Bábáskodott mostanra hagyománnyá vált Fürdő- és Szüreti fesztivál legelső megszervezésében, a műsor összeállításában és lebonyolításában. Lelkes pártolója és szervezője volt annak, hogy Harkány köztéri szobrokkal és emlékművekkel gazdagodjon.

Baksai Endre a rendszerváltás után 1992-ben került a harkányi önkormányzathoz, ahol a városüzemeltetési vezetői feladatokat látta el. Munkája mellett 1998-tól önkormányzati képviselőként két ciklusra is megválasztották a harkányiak, 2002-től alpolgármesteri tisztséget is betöltött. Az önkormányzatnál eltöltött 14 évet felelősségteljesen precízen, pontosan és alapos felkészültséggel végezte. Széles és kiterjedt szakmai kapcsolatainak köszönhetően mindig a legjobb és a leghatékonyabb megoldást találta meg a város egy-egy műszaki, üzemi vagy esztétikai problémájára. Alapos odafigyelésének köszönhetően derült fény arra is, hogy az akkori áramszolgáltató csaknem 100 millió forintot túlszámlázott, amelyet az ő kérvényezésére visszatérítettek az önkormányzatnak. A korlátozott munkaerő kapacitás és gépi-technikai eszközpark hiányának ellenére országos és megyei versenyekre nevezett a csapatával. Szemmel látható és eredményes munkájuknak köszönhetően 1999-től 2002-ig minden évben díjazták a várost a Kincses virágos Baranyáért versenyeken. 2002-ben a legszebb turisztikai környezetet megalkotó település Harkány lett, 2005-ben pedig környezetszépítő munkájáért díszoklevelet kapott.

Előző Bejegyzés

Megszépült a művelődési ház

Következő bejegyzés

A Karát nevű vitorláshajónak drukkolunk a Nemzeti Regattán