Helyi hírekKépgaléria

A Karát nevű vitorláshajónak drukkolunk a Nemzeti Regattán

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Városunk is részt vesz az idei Nemzeti Regattán. A harkányi 11 fős küldöttség június 9-én száll vízre Siófoknál, s a május 24-i hajósorsolás szerint a dombóvári, a miskolci, a nyimi és a kiskunmajsai csapat ellen versenyzik majd a Karát nevű vitorláshajóval. A harkányiak persze nem bízzák a véletlenre, ugyanis emellett még a sárkányhajó versenyben is megmérettetik magukat. Itt legelőször a kistarcsai csapatot kell maga mögé utasítania a selejtező futamban.
– A fürdőváros a Harkányi Turisztikai Egyesület kezdeményezésére első alkalommal vesz részt a rendezvényen, a célunk természetesen Harkány népszerűsítése. A vitorlásverseny mellett a főzőversenyre is készülünk, Márton Béla önkormányzati képviselő fog főzni. Ételünket harkányfürdői harka pörköltnek neveztük el – mondta Mojzes Tamás, az egyesület titkára. Hozzátette, a csapatot a Harka Táncegyüttes kíséri, az ő műsorukat láthatja majd a Regatta közönsége.

A már harmadik évébe lépő Nemzeti Regatta célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a méltatlanul kevés figyelmet kapó vitorlás sportra, emellett jelentős turisztikai szerepét is kiemelték, hiszen a programsorozat jelentős része nem vízen történik, a parton a különböző települések mind be tudnak mutatkozni a résztvevőknek, magukkal hozott kulturális csoportuk műsorával. Emellett koncertekkel, valamint családi- és gyerekprogramokkal is készülnek a június 9-10-i fesztiválra.
Az első évben 30, tavaly 38, idén pedig 51 település részvételével megszervezett vitorlás verseny mellett idén már 19 csapat nevezett a sárkányhajó versenyre is, a főzőversenyen 35 település fogja elkészíteni legjellegzetesebb, legkedveltebb fogását. Az ízek utcájában 43 település építi fel a standját, a színpadi produkciókra pedig 21 település vállalkozott.
A verseny eddigi éveit figyelembe véve érdekes információként hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy amíg első évben domináltak a Balaton parti települések, 2017-ben már a nevezett települések kétharmada nem ​B​alatonparti volt, idén pedig nevezett 51 település 70 százaléka nem a Balaton szomszédságából érkezik.
A vitorláshajó versenyen 3 típusú hajókkal indulnak majd a csapatok, egy futamon belül természetesen az ugyanazon típusú hajók mérettetnek meg. A települések képviselői szakmai vagy egyéb tanácsokkal elláthatják a hajó kormányosát, de magát a kormányzást nem vehetik át a hajó kapitányától.

Előző Bejegyzés

Öregbítik a város hírnevét

Következő bejegyzés

Elkeresztelik a szőlőhegyi utaka​t​