Helyi hírek

A nyár végére felújítják a megrongált szökőkutat

A Zsolnay-szökőkút, valamint az úgynevezett Országalma-szökőkút felújítására tett javaslatot Remmert Ferenc alpolgármester a legutóbbi testületi ülésen. A szökőkutakat még 2000-ben, a fürdőfesztiválon adták át, azóta azonban nagyobb felújításon nem estek át, csak a minimális karbantartásokat végezték el rajtuk.

A napokban megrongálták a szökőkutat


Tavaly novemberben, illetve a napokban szintén megrongálták a Zsigmondy-sétányon lévő szökőkutat. A rongálás miatt mindenképpen szükségessé vált a javítás, de mivel a látványosság már 18 éve áll a helyén, annak teljes felújítása és restaurálása is elengedhetetlen.
Az alpolgármester megkereste a szökőkút eredeti tervezőjét és készítőjét, Keményffy Gábort, aki elmondta, a helyreállítás időigényes folyamat, amely leghamarabb a nyár végére készülhet el. A kút a hamarosan teljesen megújuló Zsigmondy-sétányon helyezkedik el, már csak emiatt is indokolt annak sürgős helyreállítása. Az iparművész megtekintette az úgynevezett Országalma-szökőkutat is, amely szintén felújításra, restaurálásra szorul.
A javaslatot támogatta a képviselő-testület, a két szökőkút felújításának-restaurálásának költsége – az iparművész árajánlata alapján – több mint nyolc és félmillió forintot tesz ki.

Előző Bejegyzés

Többmilliós kárt okoztak a rongálók

Következő bejegyzés

Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince