Helyi hírek

Megszépült a művelődési ház

Megújult a művelődési ház előcsarnoka és nagyterme. Az 1984-ben épült épületen évekig csak kisebb karbantartási munkálatokat végeztek, ám – mint Baksai Endre Tamás fogalmazott – küzdelmes időszak után végre elérkezett az idő, hogy az intézmény méltó környezetben adhasson helyet a helyi rendezvényeknek, ünnepségeknek. A legnagyobb terem és az előtér felújítását önkormányzati forrásból végezték, és a továbbiakban pályázati forrásból megújul még az ifjúsági klubhelyiség, a folyosók, a személyzeti helyiségek is, illetve szintén a pályázatnak köszönhetően új berendezésekkel gazdagodik majd az intézmény.

A művelődési ház ad helyet az önképző kulturális csoportok működésének, egyebek mellett a Harka Dalkör, a nyugdíjas klub és a német nemzetiségi önkormányzatnak is.
Herendi Ferenc, a Harkányi Kulturális és Sportközpont igazgatója elmondta, kinevezésekor célul tűzte ki, hogy munkássága alatt a művelődési ház megújuljon. Hozzátette, reményei szerint az új, korszerű környezet nagyobb vonzerőt tartogat koncertszervezőknek és olyan programokat tudnak ide szervezni, amelyeket eddig a közintézmény állapota miatt nem kaphattak meg a város lakói.

A megújult művelődési ház előtti tér ad helyet az idei nyári rendezvények többségének, ugyanis a Zsigmondy sétány felújítása várhatóan a nyár végén elkezdődik. Az iskolai szünidő első hetétől szombatonként Harkányi Hangfürdő, csütörtökönként a szabadtéri mozik várják a kikapcsolódni vágyókat. A művelődési ház idén új programelemmel is készül, szerdánként egy-egy helyi kulturális csoport mutatkozik be a közönségnek.

Előző Bejegyzés

Jó ebédhez szóltak a harkányi kórusdalok

Következő bejegyzés

Öregbítik a város hírnevét