Helyi hírek

Lezárult a torzó jogvitája, befektetőt keres a város

Nyert a harkányi önkormányzat a város egyik frekventált helyen lévő épületéért vívott harcban. A Kossuth Lajos utcában, a „torzóként” elhíresült épületről lekerült minden teher és követelés, tehát most már értékesíthető.
A város még 2009-ben adta el az akkor üresen álló telket, a vevő társasházat tervezett ide építtetni, az alján üzletekkel. Egy év múlva az önkormányzat elállt a szerződéstől, mivel a vevő nem fizette ki a vételárat, de elkezdett rajta építkezni. Még abban az évben egy másik vevővel is előszerződést kötött az önkormányzat, viszont ez a cég sem fizette meg a vételárat, ezért újra elállt a város a szerződéstől.
Ezután szinte minden érintett beperelte az önkormányzatot, jogalap nélküli gazdagodás címen követelték a pénzüket. Az önkormányzat azonban – bár végig tulajdonosa volt az ingatlannak – nem rendelt meg semmilyen beruházást.
A sokadik, utolsó per jogerős ítélete szerint az önkormányzat nem járt el jogszerűtlenül, amikor elállt a szerződésektől. Amíg a perek tartottak, addig nem akarták tovább bonyolítani az ingatlan ügyét, most viszont újra megpróbálnak rá vevőt találni, hiszen a Bolgár Múzeum szomszédságában, a kórház közelségében lévő épület a városvezetők szerint kiváló befektetési lehetőség lehet, akár szálloda, a korábban tervezett társasház, vagy egyéb szolgáltató komplexum kialakítására ideális lenne.

Előző Bejegyzés

Karórás azonosítás indult a kórházban

Következő bejegyzés

A rosé merlot aratott a terehegyi újbormustrán