Helyi hírek

Karórás azonosítás indult a kórházban

Sikeresen pályázott és valósította meg a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház a betegbiztonság növelését célzó fejlesztéseire kidolgozott projektjét, amelynek köszönhetően új betegazonosító rendszert telepítettek és legmodernebb higiéniai berendezések segítik a fertőzések megelőzését.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő és a fenntartó nevében Dr. Laczó Andrea, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEK) dél-dunántúli térségi igazgatója is ellátogatott szerdán arra a projektzáró rendezvényre, amely a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház betegbiztonságot növelő fejlesztéseit mutatta be.
Az intézmény igazgatója, dr. Péter Iván kiemelte, hogy az elmúlt években több mint négymilliárd forintnyi támogatást kapott a harkányi kórház, beleértve az elnyert európai uniós pályázati forrásokat és az állami – adósságrendezésre nyújtott – segítséget is.
– Speciális kézhigiénés eszközöket és érintés nélküli fertőtlenítőszer adagolókat vásároltunk, illetve a vízhálózati rendszerbe Legionella szűrő berendezést szereltettünk be. A projekt másik részeként új, elektronikus betegazonosító rendszert építettünk ki – mondta dr. Péter Iván. A páciens ezentúl egy elektronikus azonosítóval ellátott karórát kap, amellyel az intézményben tud közlekedni és mintegy 50 terminálon tudja leolvasni a számára kiírt kezelési programot, adatait. A kórházi dolgozók is kapnak egyéni betegkártyákat, amelyen szintén tudják azonosítani magukat a megfelelő helyeken. A beszerzett tíz speciális medical tablet a kórházi vizitek során a betegek dokumentálásában a nővérek feladatát segíti, a hét vezeték nélküli, számítógéppel felszerelt vizitkocsi pedig az orvos munkáját könnyíti meg, ugyanis a vizit során teljes képet kap a beteg kórtörténetéről és azonnal fel is tud írni további kezeléseket.

Jól gazdálkodtak a forrásokkal
Dr. Laczó Andrea, a fenntartó ÁEK térségi igazgatója elmondta, a dél-dunántúli térség – Baranya, Somogy és Tolna megye – tizenegy ÁEK fenntartású intézménye összesen egymilliárd forintnyi pályázati pénzt nyert el, amelyből megvalósíthatta a betegbiztonság növelését célzó beruházásait. Emellett kiemelte, a harkányi kórház stabil gazdasági működése lehetővé teszi, hogy a fenntartó további támogatását élvezze. Nagy Csaba a kórház, mint a kistérség egyik legnagyobb munkáltatója jelentőségét hangsúlyozta.

Előző Bejegyzés

Galambok a sportcsarnokban

Következő bejegyzés

Lezárult a torzó jogvitája, befektetőt keres a város