Helyi hírek

Elkezdődtek a milliárdos fejlesztés munkálatai

Megkezdődtek a Harkányi Gyógyfürdő strandépületének felújítási munkálatai, az értéknövelő beruházással egyebek mellett a téli élményfürdőzés szolgáltatásai bővülnek.

Elkezdődtek a Harkányi Gyógyfürdő felújítási munkálatai, miután a múlt héten az önkormányzat és a kivitelező cég szerződést kötött. Mint arról korábban már beszámoltunk, a város egymilliárd forint kormányzati támogatásból valósíthatja meg turisztikai célú fejlesztéseit. Az eredeti tervek szerint ebből az összegből a 3-as medencét szerették volna fedetté alakítani, felújítani és a téli élményfürdőzéshez szükséges elemeket megépíteni, ám a kivitelezői ajánlat több mint 300 millió forinttal meghaladta a rendelkezésre álló keretet. Ezután az önkormányzat úgy döntött, hogy a nyáron egyébként is nagyrészt kihasználatlan II-es épületet újítja fel, melynek rekonstrukcióját egyébként is tervezték a Gyermekvilág és a 3-as medencecsarnok kialakítása után. A Gyermekvilágot tavaly november elején adták át, a 3-as medencecsarnok rekonstrukcióját pedig a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. saját beruházásként fogja megvalósítani.

A felújításra váró épületben a földszinten komplett wellness részleget alakítanak ki, bővítik az éttermi részt, felújítják a vizes blokkokat, valamint az öltözőket, továbbá lift beépítésével akadálymentesítik az épületet. Az emeleten a vizes blokkok felújítása mellett tornatermet alakítanak ki, illetve a tető régóta szükséges szigetelését is elvégzik. A vendégek kényelmét szem előtt tartva bővítik a pihenőtereket is, több mint 250 pihenőágyat helyeznek el a megújult épületben.

A munkálatok miatt hétfőtől lezárták a 3-as medencét, a Gyermekvilágot és a strandépületet. A vendégek számára a többi, a Lepke-,  a sport- a kültéri gyerekmedence, valamint a gyógymedencék zavartalanul használhatóak.

A kivitelező annak a cégnek az alvállalkozója, amely a Gyermekvilág részleg kialakítását megnyerte a közbeszerzési eljárás során. A fedett Gyermekvilágot tavaly határidő előtt sikerült a kivitelezőnek befejezni, a munkálatokkal most sem csúszhatnak, hiszen a beruházással év végéig végezniük kell.

Elhúzódott a kiválasztás

A kivitelező kiválasztása hónapokig húzódott a közbeszerzési eljárás miatt. A képviselő-testület először novemberben írta ki nyilvános közbeszerzési pályázatát. Az első fordulóban az alkalmasságra irányuló felhívásra egyetlen cég jelentkezett, ezért a második fordulóban az önkormányzat a kivitelezésre csak tőlük kérhetett árajánlatot. A város rendelkezésre álló anyagi forrása, valamint a kivitelező cég ajánlata között azonban 390 millió forint volt az utóbbi javára. Mivel ezekkel a paraméterekkel az önkormányzat nem tudott kötelezettséget vállalni a beruházásra, új közbeszerzési eljárást kellett kiírni. A mintegy 30 százalékkal megemelkedett kivitelezői költségek miatt döntött úgy a városvezetés, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem a 3-as számú medencét, hanem a strandépületet újítja fel, a közbeszerzési pályázat lezárásának határidejét azonban a kivitelező cégek érdeklődése miatt többször is meg kellett hosszabbítani. 

Előző Bejegyzés

Több mint tízezren érkeztek az idei jubileumi fürdőfesztiválra

Következő bejegyzés

Feldobják a hangulatot