Helyi hírekKépgalériaProgramok

Több mint tízezren érkeztek az idei jubileumi fürdőfesztiválra

A szeles időjárás a hétvégére igazi strandidővé változott a XXV. Harkányi Fürdőfesztivál idejére.

Huszonötödik alkalommal rendezték meg a Harkányi Fürdőfesztivált, amelyen az idén is több mint tízezren vettek részt. Péntektől vasárnapig szinte minden medence mellől szólt a zene, sőt szombaton és vasárnap délelőtt a jó időben érkezőket a Siklósi Fúvószenekar köszöntötte a főbejáratnál. A Lepke medencék színpadáról Dj Heszi szórakoztatott, a szünetekben pedig a pécsi Mecsek Fitness edzői mozgatták meg a fürdőzőket. A Gyógykertben Nagy Gyula és barátai zenéltek, a Fröccsligetben Karnics Zoltán rockabilly dallamokkal alapozta meg az esti koncertek hangulatát.

A már hagyományos, és sokak által várt vizes póló versenynek az idén is óriási sikere volt. A jelentkezők között szerepelt a korábbi évek egyik közönségdíjasa is. A kifutó végéhez érve hóna alá kapta az egyik vízipuskás fiút és vele együtt sétált le a medence széléről. Holtverseny alakult ki egy sárbogárdi kétgyermekes édesanya és egy túronyi fiatal lány között. A zsűri a közönséget és magát is szórakoztatva kérte, hogy még egyszer vonuljanak végig a kifutón, hogy a közönség hangja dönthessen.

A bama.hu képgalériája

Végül a 18 éves Pucher Gréta vizes pólója tetszett jobban a fürdőzőknek, a sárbogárdi Havasi Kinga a második, a pellérdi, szintén 18 éves Kocsis Klaudia pedig a harmadik helyezést érte el a megmérettetésben.

Szintén sokan várták a pocakszépségversenyt is, amelyen a versendi Barjakter Fábián győzedelmeskedett. A 37 éves férfi nemcsak a zsűrit, hanem a közönséget is meggyőzte, végig ujjongott a tömeg, amikor a versenyző végigvonult a Lepke medencék kifutóján; három karton Pécsi sört vihetett haza. Második helyezett lett a Tamásiból érkezett Tringer József, harmadik pedig egy nagykozári nyugdíjas, Udvari Gyula János. Ők kettő, illetve egy karton sörrel gazdagodtak a termetes, formás hasuk bemutatásáért.

A szervezők természetesen a gyerekekre is gondoltak a háromnapos fesztivál alatt, Dino-showval, játékos vetélkedőkkel szórakoztatták őket, és még Ribizli bohóccal is találkozhattak a medencék mellett.

A fesztiválozók megismerhették a napközben fellépő helyi kulturális csoportokat és zenekarokat is, esténként pedig sztárfellépők koncertjei várták a közönséget. A Neoton Familia Sztárjait, Bye­Alex és a Sleppet, a Wellhello-t és Caramelt is óriási tömeg fogadta a harkányi strand nagyszínpadán, bár az utóbbi előadó koncertjét félbeszakították a fesztivál zárónapján a közelgő vihar miatt.

Vasárnap este a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai éppen a Harkányi Fürdőfesztivál szervezőjét ellenőrizték, a vizsgálatot azonban félbe kellett szakítani, mert Herendi Ferenc főszervező másodfokú riasztásról kapott információt.

– Már ezt megelőzően kinyittattam a menekülő útvonalakat a strandon, illetve amikor a riasztást megkaptuk, azonnal intézkedtünk. Megszakítottuk a koncertet, hangosbemondón keresztül szólítottuk fel a rendezvény résztvevőit, hogy hagyják el a strand területét. A biztonsági szolgálat a strand öt pontján irányította a fesztiválozókat a kijáratokhoz – mondta Herendi Ferenc. Ezután már a kiürített területre csapott le a villám.

Előző Bejegyzés

Idén is elismerték a kórházi dolgozók munkáját

Következő bejegyzés

Elkezdődtek a milliárdos fejlesztés munkálatai