Helyi hírek

Idén is különdíjjal jutalmazták a virágos fürdővárost

A fürdőváros évek óta állandó és sikeres résztvevője a Virágos Magyarország kezdeményezésnek, és az idei évben sem maradt elismerés nélkül az országos versenyben. Tavaly Arany Rózsa díjjal jutalmazták a változatosan és színvonalasan megoldott növényválasztást, az idén pedig a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének különdíját érdemelte ki a város. A Harkányi Városgazdálkodási Zrt. az idén tavasszal százezer tő és 170 féle virágot ültetett a város és a fürdő területére, jövőre pedig még változatosabb és több virág díszíti majd a köztereket és a fürdő parkját.

A Virágos Magyarország verseny díjátadó ünnepségét Nagykőrösön tartották, ahol a nevező 324 településből mintegy száz kapott díjat. Guller Zoltán, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója kiemelte, a megmérettetés kiváló lehetőség arra, hogy kifejezzük vendégszeretetünket és megmutassuk a közösség erejét. Valamennyi résztvevőnek köszönetet mondott, kiemelve, hogy a következő negyed évszázadban azért a célért kell tovább dolgoznunk közösen, hogy még zöldebb, még virágosabb, fejlődő, élhető, biztonságos, valamint fenntartható falvak és városok legyenek Magyarországon.
A verseny 25. jubileumi évfordulója alkalmából az MTÜ egy oszlopos gyertyánfát is ajándékozott a résztvevő településeknek, Harkányban a facsemetét a Bartók Béla és a Kossuth utca kereszteződésében lévő területen ültették el.

Előző Bejegyzés

A rosé merlot aratott a terehegyi újbormustrán

Következő bejegyzés

Kitüntették a harkányi kórház főorvosát