Helyi hírek

Koncert a kórházban

Nem akárhogyan köszöni meg a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház betege a kezeléseket a vele foglalkozó orvosoknak és szakápolóknak. Dr. Vajtai Nándor több mint 10 éve minden esztendőben egy hónapot tölt Harkányban és eddig csak pozitív tapasztalatai voltak, újjászületve tért haza a rehabilitáció után. Tizenöt évvel ezelőtt porckorongsérvvel műtötték, azóta minden évben – ahogy ő fogalmaz – ide jár összeférceltetni magát. Hálája azonban nem ér véget a „köszönömmel” és a kedves szavakkal, évek óta zenével viszonozza az itt töltött heteket.

– Ez a harmadik év, hogy elhoztam magammal a szintetizátoromat. Ezidáig a szobámban játszottam el pár dalt az ápolónőknek, az idén azonban úgy gondoltam, nemcsak őket, hanem a betegtársaimat is meglepem a műsorommal – mondta az egyébként fogorvos páciens. A már 80 éves bácsi júniusban minden szombaton és vasárnap este 18 és 19 óra között ad bárzongoraestet a kórház büféjében a kórházi dolgozóknak, a betegtársainak, és az érdeklődőknek.

Mint mondja, ez egy gesztus, amellyel meghálálja az itteni munkát, a kezelések ugyanis nagyon jó hatással vannak rá, úgy érzi, ezzel tartozik a vele foglalkozó orvosoknak, ápolóknak, gyógytornászoknak. A rehabilitációs osztály kezelt betege kikérte az intézmény vezetőinek engedélyét is a koncertekhez, a dolgozók örömmel fogadták a kedves gesztust.

 

Előző Bejegyzés

Harkányban élni jó!

Következő bejegyzés

Köszöntötték az idei 200 ezredik vendéget