Helyi hírek

Harkányban élni jó!

Elindult a Harkányban élni jó! –  Esély Otthon Harkányban projekt.

A „Harkányban élni jó! – Esély Otthon Harkányban” elnevezésű program elsődleges célja az, hogy a harkányi fiatalokat a helyi sajátosságokhoz, adottságokhoz, igényekhez illeszkedő jövőkép kialakításával helyben tartsák.

esély otthon
​Az első, hétfőn tartott tájékoztató rendezvényen körülbelül tíz fiatal vállalta, hogy aktívan részt vesz a projekt programjain. Ennél viszont jóval többeknek nyújthat segítséget a projekt, a fiatalok jelentkezését folyamatosan várják. Jelentkezni személyesen a harkányi művelődési házban, vagy e-mailben (also.tamas@gmail.com) lehet.
A projektben közreműködő mentorok olyan 16 és 35 év közötti fiataloknak kínálnak lehetőségeket, akik Harkányban szeretnének letelepedni, itt képzelik el a jövőjüket, de egyelőre nem adottak a feltételek. A projekttel a helyben maradást segítik, egyebek mellett önismereti, álláskeresési tréningekkel támogatják a résztvevők sikeres elhelyezkedését. A programba bevont aktív résztvevők ösztöndíjszerű támogatást kapnak, illetve a lakhatásukat is támogatják.
A harkányi önkormányzat az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program keretében a projekt megvalósítására több mint 156 millió forint támogatást nyert.
Előző Bejegyzés

Jól indulhat a nyár

Következő bejegyzés

Koncert a kórházban