Helyi hírek

Újabb támogatást kapott Harkány a fürdő fejlesztésére

Harkány Város Önkormányzata a kormány decemberi határozatával újabb, az eddigieknél jóval nagyobb összegű támogatást kapott a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztéséhez.

Összesen 3,820 milliárd forintot fordíthat a város a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztési terveinek megvalósítására. Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, a kormányzati támogatást hosszas és alapos egyeztető munka előzte meg, a város és a fürdő tervei Nagy Csaba országgyűlési képviselő közbenjárásával jutottak el a döntéshozókig, miután Orbán Viktor miniszterelnök áprilisban, a harkányi látogatása alkalmával utalt arra, hogy támogatja a város turisztikai célú terveit.

Ebből az összegből a határozat szerint több mint 3,3 milliárd forintot infrastrukturális beruházásra, valamint a fennmaradó 454 millió forintot pedig további beruházások előkészítésére, tervek, tanulmányok elkészítésére fordíthatnak.

– A támogatásból a korábban már tervezett hármas medencecsarnok rekonstrukcióját és egy kültéri gyermekvilág kialakítását tervezhetjük meg – tájékoztatott Szilágyi Tibor, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. pénzügyi igazgatója. Hozzátette, a hármas medencecsarnok esetében már kiviteli tervekkel is rendelkeznek, így várhatóan januárban az önkormányzat elindítja a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására. A kültéri gyermekvilágnál még csak engedélyes terveik vannak, a kiviteli tervek elkészítését viszont lehetőségük van elkészíttetni a most megkapott támogatásból. Ezt a beltéri gyermekvilág és gyermekmedence mellé, a csúszdák felé félkör alakban tervezték öt medencével, és összesen mintegy 550 négyzetméternyi vízfelülettel. Emellett egy új gyógyászati szárnynak és egy 50 méteres fedett sportuszodának a tanulmánya, illetve egy hullámmedence, új főbejárat, mediterrán medence, valamint új kabin-és pavilonsor kiviteli tervei készülhetnek el.

A hármas medencecsarnok rekonstrukciója k​ét – egy szabadtéri és egy fedett – medence kialakítását jelenti, hogy a vendégek számára a téli hónapokban is elérhetővé váljék az élményfürdőzés. Több wellness és élményelem, két beltéri csúszda, sodrófolyosó, mászófal, családi csúszda, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok, hidromasszázs fülke, ugráló hely is szerepel a terveken.​​

Az úgynevezett III-as medence rekonstrukciójára a harkányi képviselő-testület év elején már kiírta a közbeszerzési pályázatát, ám azt eredménytelenné nyilvánították, mert a kivitelező cég ajánlata jóval meghaladta a rendelkezésre álló összeget. Ekkor a városvezetés úgy döntött, hogy a II-es épületet újítja fel a még 2016-ban hozott kormányhatározat alapján megítélt egymilliárd forint támogatásból. Itt a munkálatok július közepe óta zajlanak és várhatóan február elején sor kerülhet a műszaki átadásra.

A strandépület felújításával és a jelenleg kapott kormányzati támogatásból megvalósuló beruházással az egész épületegyüttes egy komplex felújított szárny lesz a fürdőben.

– Most, hogy a hármas medence rekonstrukciójára elegendő forrás áll rendelkezésre, a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás lefolytatása után szeptemberben kezdődhetnek meg a munkálatok – mondta Baksai Endre Tamás.

Előző Bejegyzés

Ezen a télen is kedvezményes lesz a téli fürdőjegy

Következő bejegyzés

Nőtt a szállóvendégek és a fürdőbe látogatók száma is