Helyi hírek

Óriási lehetőség előtt áll a városunk

Nagy lehetőséget kapott Harkány, ugyanis egy két hete hozott kormányhatározat szerint az állam nem csak a jelenlegi fürdőfejlesztés többletköltségét pótolja mintegy 47,9 millió forinttal, hanem az ötéves fejlesztési terveik megvalósítására is támogató szándékot mutattak. A kormányhatározat közzététele óta a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársa már fel is vette az önkormányzattal a közvetlen kapcsolatot. A turisztikai szakember feladata, hogy megvizsgálja a Harkányi Gyógyfürdő továbbfejlesztésének lehetőségét és forrásigényét. 

Dr. Markovics Boglárka, Harkány jegyzője elmondta, a Harkányi Gyógyfürdő II-es épületének jelenleg is zajló felújításának költségei eddig 47,9 millió forinttal haladták meg a rendelkezésre álló keretet.
A határozat emellett tartalmaz egy plusz kiegészítést is, amelyben a kormány megbízza a miniszterelnök kabinetfőnökét, hogy vizsgálja meg a Harkányi Gyógyfürdő továbbfejlesztésének lehetőségét és forrásigényét.
– A Turizmus Summit 2018 rendezvényen személyesen találkoztam Rogán Antal miniszterrel és Guller Zoltánnal, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigaztójával, akik arról tájékoztattak, hogy rövidesen felveszi velünk a kapcsolatot az MTÜ kijelölt munkatársa, ami múlt szerdán meg is történt – mondta Baksai Endre Tamás polgármester. Hozzátette, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósága egy ötéves fejlesztési tervet dolgozott ki a létesítmény fejlesztésére.
– Ebben elsősorban a most épülő élményfürdő továbbépítése, a medencevilág, valamint a csúszdák és a kültéri medencék bővítése, a fejlesztés következő lépéseként pedig a kültéri élményvilág megépítése szerepel. Nagyon fajsúlyos elem a tervekben egy új, 50 méteres fedett sportuszoda létesítése, illetve a gyógyfürdő időszerűvé vált felújítása és bővítése. A kiszolgáló létesítmények rekonstrukciója – mint a kutak felújítása, a csővezetékek cseréje, naperőmű létesítése a villamosenergia termelésére, a palackozó üzem újraindítása és egy „smart tourism management” informatikai rendszer bevezetése – szintén a 2024-ig megvalósítandó fejlesztési terveink között szerepel – tájékoztatott a város vezetője.

Baksai Endre Tamás és Guller Zoltán
minden bizonnyal előremutató kézfogása

Nagyléptékű fejlődést eredményezhet
A harkányi fürdő II-es épületén jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok. A kormánytámogatásból történő fürdőfejlesztés első lépcsője a tavaly novemberben átadott beltéri Gyermekvilág és gyermekmedence megépítése volt.
Mint Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere fogalmazott, Harkány most történelmi lehetőség előtt áll, ugyanis amennyiben a kormány támogatja a város kitűzött céljait a fürdő fejlesztése kapcsán, az nagyságrendileg olyan előrelépést hozna a város történetében, mint az 1960-as években megvalósult infrastrukturális beruházások, amelyek akkor alapjaiban gyorsították meg Harkány fejlődését.

Előző Bejegyzés

Feldobják a hangulatot

Következő bejegyzés

Ajándékcsomag járt a jól időzített belépőért