Helyi hírek

Idén is házhoz ment a Mikulás

Csaknem húsz Mikulás indult ma délután útra a krampuszaival, hogy minden harkányi gyerek otthonába elvigyék a mikuláscsomagot. A fürdővárosban évek óta hagyomány, hogy házhoz megy a Télapó, a piros ruhát és ősz szakállat viselők között pedig most is intézményvezetők, képviselők, önkormányzati dolgozók is voltak. A polgármesteri hivatal földszinti tárgyalójában délután igazították el a csapatot, a város utcáit körzetekre osztották el, hogy minden gyermekhez időben odaérjen a meglepetés.

– Összesen ötszáz csomagot készítettünk el, a Mikulások pedig megkapták a listát a harkányi gyerekek nevéről. Ha valahol pedig több gyermeket találnak, akkor természetesen ők sem maradnak ajándék nélkül. Ez esetben a krampuszok jelzik, hogy mennyi csomagot kell a körzetbe pótolni – mondta Éva Ferenc önkormányzati képviselő, aki már nem először koordinálta a Mikulásokat.
A Mikulások munkáját a gyermekek is segítették, csizmácskát, rajzokat akasztottak a kapura, ajtóra vagy kerítésre, így könnyebben odataláltak hozzájuk.

Előző Bejegyzés

Megnyitották a korcsolyapályát

Következő bejegyzés

Rendbe tették a temetőt